Tiltræk solo-selvstændige til din cafe

I nutidens Danmark er der flere og flere, som arbejder som solo-selvstændige og freelancere. Det faste job som lønmodtager er ikke noget, der tiltaler alle, og flere foretrækker at være selvstændige. Der findes også brancher,

I nutidens Danmark er der flere og flere, som arbejder som solo-selvstændige og freelancere. Det faste job som lønmodtager er ikke noget, der tiltaler alle, og flere foretrækker at være selvstændige. Der findes også brancher, hvor det kan være svært at få en fastansættelse, og hvis man fx er grafiker, tekstforfatter eller it-nørd er livet som selvstændig, hvor man indgår aftaler med mange forskellige kunder, ofte løsningen. I virksomhederne spår toplederne også, at der vil komme flere freelancere og projektansættelser i fremtiden.

Mange solo-selvstændige opsøger kontorfællesskaber, hvor de kan sidde sammen med andre selvstændige. Der er også en del selvstændige og freelancere, som kan lide at lægge vejen forbi en lokal cafe for at sidde og arbejde, drikke kaffe og spise morgenmad eller frokost.

Skab den rette stemning med tapeter

Ejer du en cafe i fx København, Aarhus eller Odense, er det derfor oplagt at forsøge at tiltrække freelancere og selvstændige, fordi de hurtigt kan blive stamkunder på netop din cafe. Du kan med fordel indrette cafeen med flot moderne eller retro tapet og møbler, som både er funktionelle at arbejde ved, og hvor man samtidig kan slappe af. Omgivet af skønne tapeter i moderne designs vil dine cafegæster føle sig hjemme og have lyst til at tilbringe dagen med at arbejde ved deres computer, holde kundemøder og hygge sig i hinandens selskab efter fyraften.

Cafe med mulighed for fordybelse

Gode arbejdscafeer er eftertragtede, for her kan freelance-folket og de selvstændige både fordybe sig i deres arbejde og netværke med andre personer fagligt eller socialt. Ud over flotte tapeter på væggene kan du også vælge en afdæmpet musik, som er god for både dem der vil koncentrere sig og dem der ønsker at tale med de andre gæster i cafeen. Du kan fx indrette cafeen i flere afdelinger med et område, hvor man specifikt kan sidde og arbejde som freelancer på sin computer eller tablet og et andet område, hvor man kan sidde og tale sammen og hygge sig, så der er noget for alle cafegæster.

Lækker menu til lange arbejdsdage

På menukortet kan du sørge for at have både morgenmad, frokost og aftensmad, for så er det muligt for freelancere og selvstændige, der ofte arbejder på skæve tidspunkter eller har lange arbejdsdage, at få fyldt maven med lækker og velsmagende mad, samtidig med at de får dagens arbejde fra hånden.

Lad rygtet løbe

Rygtet vil helt sikkert hurtigt spredes, at din cafe er det perfekte sted at arbejde og netværke både professionelt og privat. Det kan ligefrem være, at du kan få en anbefaling og rosende omtale af din cafe som en god arbejdscafe. På den måde kan du tiltrække et større antal gæster. For de freelancere, som ikke har nogen fast kontorplads i byen, og som ikke gider sidde alene hjemme, vil det være fantastisk at kunne tilbringe tiden i din cafe, hvor atmosfæren er hyggelig, og der er mulighed for at koncentrere sig såvel som at have det rart sammen med de andre cafegæster.

online-blog