Vegansk mad I Danmark

Er du klar, start, parat til at leve som veganer i Danmark? Hvad vil det overhovedet sige at være veganer? I denne artikel kan du læse om det at være veganer, og hvor du kan

Er du klar, start, parat til at leve som veganer i Danmark? Hvad vil det overhovedet sige at være veganer? I denne artikel kan du læse om det at være veganer, og hvor du kan finde den bedste veganske mad i Danmark.

Hvad må du ikke spise som veganer?

Når du er veganer undgår du alle former for fødevarer, som har dyr som en del af produktionen. Derfor spiser veganere ingen former for kød og fisk. Veganere lever af en plantebaseret kost og derfor indgår mejeriprodukter heller ikke i deres diæt.

Hvordan får veganere proteiner?

Vi har alle sammen brug for proteiner og dette gælder naturligvis også veganere. Da veganere ikke kan få sine proteiner, må de ty til bælgfrugter som fx linser, bønner og kikærter, men det kan også danne basen for lækre retter.

Hvorfor er nødder vigtige for veganernes kost?

De fleste veganere får deres fedtsyrer gennem nødder.

Hvor mange veganere er der i Danmark?

Der er ikke officielle tal for hvor mange veganere, der er i Danmark. Til gengæld viser tal at der til sammen er omkring 800.000 flexitarer, pescetarer, vegetarer og veganere i Danmark og det anslås at omkring 35.000 af dem er veganere.

Hvor kan du spise den bedste veganske mad i Danmark?

Du kan følge den seneste mode ved at tage Rieker sko på og tage ud i byen og spise vegansk mad på de mange populære restauranter og cafeer, der er at vælge imellem.

VeVe

Du kan fx prøve VeVe, som har hvad de kalder for »Lacto-vegetarian cuisine«, men der er også en lækker ren vegansk menu. Henrik Yde er manden der står bag den populære restaurant, og han er blandt andet også kendt for Kiin Kiin. Du kan fx prøve en lækker salat med selleri, valnødder, æbler og thai-dressing, når du besøger den populære restaurant i København.

Soul

Der er masser mad at vælge imellem på Soul, som har australske ejere, der hedder Jason og Matthew. Du kan prøve alt fra ramen til quinoa-pandekager på den spændende restaurant som har sloganet »Eat like you give a fork«.

The Organic Boho

En anden restaurant med et 100 procent vegansk koncept er The Organic Boho, som ligger på Christianshavn. De to søstre Karina og Maria Bruun startede oprindeligt op på Ibiza, men nu kan du også opleve deres lækre acai, smoothies og meget mere i den danske hovedstad.

Mikuna

Tilbage i 2014 etablerede tre aarhusianske kvinder det, der siden hen er blevet til en af de mest populære veganske cafeer i Aarhus. Der er tale om et 100 procent vegansk koncept, som du kan opleve på Frederiks Allé og her kan du forkæle dine smagsløg med fx lækre burgere.

online-blog